Πόσο γεμάτη πρέπει να είναι η φιάλη

Tο υγραέριο διαστέλλεται με τη θερμοκρασία. H πίεση μπορεί έτσι να αυξηθεί πολύ στο εσωτερικό της φιάλης. Για να αποφευχθεί αυτό, δεν τις γεμίζουν πάνω από το 80% της χωρητικότητάς μας.

Για τον ίδιο λόγο, γεμίζουμε τις φιάλες μόνο στις εγκαταστάσεις μας και ποτέ σε παράνομα εμφιαλωτήρια ή σε πρατήρια υγραεριοκίνησης (autogas). Mετά από όλα τα τεστ, τις σφραγίζουμε με πλαστική τάπα ασφαλείας και με ταινία ασφαλείας. Έτσι έχετε και την ασφάλεια και την ποσότητα που πρέπει.

Πως γίνεται η σύνδεση της φιάλης

  • Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης της συσκευής (σόμπα, κουζίνα κ.λπ.) είναι κλειστός.
  • Βεβαιωθείτε ότι η στρόφιγγα (βαλβίδα) της κενής φιάλης είναι κλειστή.
  • Αποσυνδέστε την κενή φιάλη.
  • Αλλάξτε τη φλάντζα στο ρακόρ σύνδεσης της φιάλης.
  • Βεβαιωθείτε ότι η στρόφιγγα της γεμάτης φιάλης >είναι κλειστή.
  • Αφαιρέστε την ταινία και το πώμα ασφαλείας και συνδέστε τη γεμάτη φιάλη.
  • Ελέγξτε αν ο ρυθμιστής συνδέεται καλά με τον ελαστικό σωλήνα και βεβαιωθείτε ότι ο ελαστικός σωλήνας δεν έχει φθαρεί.
  • Ανοίξτε τη βαλβίδα της γεμάτης φιάλης και ελέγξτε με σαπουνάδα για διαρροές στα σημεία σύνδεσης (ποτέ με φλόγα).

Διάρκεια φιάλης υγραερίου-προπανίου
Αυτό προφανώς εξαρτάται από το είδος και τη χρήση της συσκευής. Για παράδειγμα όταν μαγειρεύετε για 3 ή 4 άτομα, καταναλώνετε 30 με 70 gr την ώρα. Ανάλογα με το περιεχόμενο της φιάλης σας (μίγμα 10 kg, προπάνιο 13 ή 25 kg), είναι εύκολο να υπολογίσετε τη διάρκειά της.